Siirry sisältöön

Taustasta riippumatta-kampanja on valittu kahden merkittävän viestintäkilpailun finaaliin

Romanitaustainen nainen postittaa hylkäyskirjeitä takaisin työnantajille.
Romako-hankkeen “Taustasta riippumatta” -kampanja kilpailee kahdessa merkittävässä kilpailussa – Rekrygaalassa (Vuoden paras rekrytointiteko) ja Finnish Comms Awards -kilpailussa (Vastuullisuusviestintä-kategoriassa).

Rekrygaala, jossa Vuoden paras rekrytointiteko palkitaan, järjestetään torstaina 2.11.2023. Vuoden rekrytointiteko voi olla mikä tahansa edellisten 12 kuukauden aikana toteutunut teko, jolla on rekrytoinnin keinoilla saatu suoraan tai välillisesti aikaan myönteisiä vaikutuksia yksilöihin, yhteisöön tai yhteiskuntaan. Tänä vuonna palkinnon saajaksi on ehdolla kolme vaikuttavaa tekoa, joita yhdistää halu rakentaa reilua työelämää, jossa ikä tai tausta ei ole työllistymisen esteenä. Lue lisää täältä.

Finnish Comms Awards -gaala järjestetään torstaina 16.11.2023. Finnish Comms Awards on Marketing Finlandin järjestämä markkinointiviestintäalan kilpailu. “Taustasta riippumatta” -kampanja on ehdolla Vastuullisuusviestintä-kategoriassa. Lisätietoa täällä.

Taustasta riippumatta -kampanjassa palautettiin hylkäyskirjeitä työnantajille ja kutsuttiin heidät työnantajapooliin

Romako-hanke kampanjoi yhdenvertaisemman työelämän puolesta ja palauttaa romaniyhteisön saamia hylkäyskirjeitä takaisin työnantajille. Kampanjan tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta rekrytoinnissa. Työantajia pyydetään liittymään mukaan Romakon maksuttomaan työnantajapooliin. Liittymällä mukaan pooliin työnantajat viestivät, että romanitaustainen hakija on rekrytoinneissa samalla viivalla kuin muutkin, ja myös hänelle tarjotaan harjoittelupaikkoja mahdollisuuksien mukaan. Hakijan voi olla helpompi ottaa yhteyttä, kun tietää etukäteen työnantajan positiivisen asenteen.

Romako-hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana toimii Stadin AO. Kampanjaa toteuttamassa oli mainostoimisto SEK.

Lisätietoa: taustastariippumatta.fi

Katso kampanjan video, jossa kokki Rosita Lingren ja nuorisotyön ohjaaja Jussi Ärling kertovat rekrytointikokemuksistaan: