Siirry sisältöön

Romakon syksy 

Piirroskuvitus, jossa on romaniasuisia henkilöitä ja hdieän takanaan näkyy erilaisiin ammatteihin liittyviä tavaroita, kuten sakset, kamera, stetoskooppi ja kaulin.
Syksyllä meillä on Romako-hankkeessa monenlaisia uusia tuulia. Meiltä saat valmennusta ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin, ja jos jo opiskelet, voit tulla tekemään tehtäviäsi viikottaiseen tehtäväpajaamme. Lisäksi on myös muuta toimintaa.

Haluamme olla tukemassa juuri sinua. Ota yhteyttä rohkeasti, tervetuloa mukaan! Olemme täällä sinua varten.

Tuki korkeakouluopinnoista kiinnostuneille

Romakossa järjestetään 22.8.2022 alkaen maanantaisin klo 18–19.30  ammattikorkeakorkeakouluun pyrkiville pääsykoetreenit, joissa opiskelemme viikoittain yhtä pääsykoeaihetta aina syksyn pääsykokeisiin asti. Viimeiset kuusi kertaa keskitymme matematiikkaan, jota tulee vetämään matematiikan opettaja Matti Lehikoinen. Opetus tapahtuu Diakonia-ammattikorkeakoulussa (Kyläsaarenkuja 2, 00580 Helsinki), mutta voit osallistua myös etänä. Käymme valmennuskurssilla läpi kaikki koealueen aiheet.

Haluan korostaa, että kaikki korkeakouluopiskelijat ovat tervetulleita tekemään omia opiskelutehtäviään yhdessä. Tehtäväpajat pidetään 9.8. alkaen joka tiistai klo 14–18. 

Toivotan kaikki, joilla on haaveena sosionomi- tai jokin muu korkeakoulututkinto, tulemaan mukaan opiskelemaan yhdessä meidän kanssamme. Yhdessä olemme vahvoja. Tuemme ja kannustamme toisiamme. 

Tuki ammatillisiin opintoihin

Romakossa meillä on alkaa myös ammatilliseen koulutukseen pyrkiville hakupajat 11.8.2022 alkaen. Voit myös varata erillisen ajan, niin katsotaan yhdessä hakuja ja tarpeitasi. Stadin ammatti-ja aikuisopiston opettajien ohjauksessa saat tarvittaessa ammatinvalinnanohjausta, ja suunnittelemme sinulle parhaiten sopivan koulutuspolun. Lisäksi opiskelijat saavat apua omiin opiskelutehtäviinsä joka tiistai klo 14-18.

Tukea työllistymiseen

Syksyllä avaamme Romakon sivuille työantajapoolin. Ilmoittautumalla pooliin työnantajat viestivät, että romanitaustainen hakija on rekrytoinneissa samalla viivalla kuin muutkin, ja myös hänelle tarjotaan harjoittelupaikkoja mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteenamme on yhdistää ammattitaitoiset työntekijät ja heitä tarvitsevat työnantajat toisiinsa. Työnantajapooli edesauttaa romaneita työllistymään paremmin valtakunnallisesti. Suunnittelemme parhaillamme myös mainoskampanjaa, jolla tuomme työnantajapoolia tunnetuksi. 

Haluamme luoda kestävän ja tuottoisan palvelun, joka jää elämään ja palvelemaan sen asiakaita vielä hankkeen jälkeen. Tykkään tästä hankkeesta, koska se elää ja kasvaa ja on mukautumiskykyinen, ja pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Toivomme hankkeesta jäävän pysyviä muutoksia rakenteisiin positiivisella tavalla, ja luomaan käytännön tasolle hyviä toimintamalleja. Olen innoissani tulevasta vuodesta, ja siitä mitä kaikkea se tuo mukanaan. 

Tervetuloa mukaan Romakoon. Lämmintä syksyä teille kaikille. 

 Terveisin Maarit, Romakon asiantuntija