Siirry sisältöön

Oppimisen ilo

Piirroskuvitus, jossa on romaniasuisia henkilöitä ja hdieän takanaan näkyy erilaisiin ammatteihin liittyviä tavaroita, kuten sakset, kamera, stetoskooppi ja kaulin.
Työ Romako-hankkeen asiantuntijana on ollut todella antoisaa, mielenkiintoista ja monipuolista. On palkitsevaa nähdä työn tuloksia ja on ihanaa olla auttamassa sekä kehittämässä jotain, mikä on arvokasta ja ihmisläheistä.

Olin ensin Romako-hankeen asiakkaana syksyllä 2021. Sain hankkeesta todella paljon tietoa, tukea ja kannustusta sekä uskoa omaan itseeni.

Halusin lähteä kehittämään omaa ammattilaisuuttani. Syksyllä 2021 aloitinkin opinnot Diakin avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Suorittaessani kursseja, huomasin, että minun ei tarvitse olla ”Albert Einstein”. Korkeakouluopinnot eivät ole mitään rakettitiedettä, vaan ihan tavallisia asioita, joita minä ja me kaikki voimme oppia. Opinnot eivät olleetkaan niin vaikeita kuin aluksi ajattelin ja joita turhaan etukäteen pelkäsin.

Kun kuljen avoimin mielin, huomaan, että elämä on täynnä uusia mahdollisuuksia.

Koulutus on elintärkeää ihmisen kehityksen kannalta. Meidän tulee kehittyä ja kasvaa sekä luoda uutta koko elämämme ajan. Uskon, että meillä kaikilla on paljon annettavana toisillemme niin tiedon, taidon kuin elämän suhteen.

Uuden oppiminen on ihana elämys. Tulee hyvä tunne, kun ymmärtää jotain syvällisesti, mikä taas lisää kiinnostusta oppia lisää uutta. Oppiminen on hyvin voimaannuttava kokemus. Sen myötä itseluottamus ja motivaatio kasvavat.

Kun lähtee rohkeasti mukaan ja on avoimin mielin, niin kaikkea uutta tarttuu mukaan matkan varrelta. Voi miten ihanaa on uuden oppimisen riemu! Toivon tämän kirjoituksen antavan myös sinulle innostusta lähteä opiskelemaan.

Rohkeasti oppimaan uutta.

Lämmintä syksyä ja hyvää koulujen alkua kaikille.


Kirjoittaja:

Maarit Bollström, Diakin Romako-hankkeen asiantuntija